Inspiratie opdoen
Inwoners en mantelzorgers in Breda kunnen kennis maken met techniek en innovatie als oplossing voor dagelijkse problemen. In de bus kan je informatie krijgen over nieuwe technologische middelen. Je kan inspiratie opdoen en zien op welke manieren het leven aangenamer kan worden gemaakt.

Locaties
In september is de bus op drie verschillende plekken in de stad te bezoeken.
• Op 9 september is de bus van 13.00 uur tot 17.00 uur te vinden bij de waterstraat. De bus maakt daar onderdeel uit van de HUH parade, een initiatief van Breda Eenvoudig. .
• Op 15 september staat de bus van 9.30 uur tot 13.00 uur bij de bibliotheek aan de Heksenakker, Haagse Beemden.
• Op 21 september is de bus van 9.30 uur tot 13.00 uur te vinden bij Vuchterhage, winkelcentrum de Hoge Vucht.

Praktisch en toegankelijk
Middelen die in de bus te zien zijn bieden een oplossing voor een concreet probleem. Ze zijn gebruiksvriendelijk én betaalbaar. Denk oa aan beveiliging bij het koken waardoor bij rook of walm het fornuis automatisch uitschakelt. Een lichtsnoer met sensor waardoor het licht gaat branden als je langs loopt om vallen te voorkomen. Een telefoon met grote knoppen. Een pillendoosje met een alarmpje. Een bril waarmee je je ogen handig kunt druppelen. Een videodeurbel, mogelijkheden voor beeldbellen en nog veel meer.

Samenwerking in de stad
De Inspiratiebus is een initiatief van Amarant, Avans Hogeschool / GET-lab, Nieuwe Veste, Su rplus, Thebe, Zorg voor elkaar Breda en de gemeente Breda.